12 Şubat 2019 Salı

Türkiye’de Bin Kişiye 153 Otomobil Düşüyor

2018 yılı verilerine göre, Türkiye’deki her bin kişiye ortalama 153 otomobil düştüğü görülürken,  bu rakamın bin kişi başına 265’le en yüksek olduğu il Ankara oldu.

Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, Türkiye’de kişi başına ne kadar otomobil düştüğüne yönelik yapılan araştırmayı inceledi. PRNet’in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, 2018 yılı Aralık ayı dâhil olmak üzere Türkiye’deki her bin kişiye 153 otomobil düştüğü görüldü. Bu oran en yüksek Ankara’da görülürken, bin kişi başına düşen ortalama otomobil sayının 265 olduğu kaydedildi. Ankara’yı bu anlamda Muğla ikinci sıradan takip ederken, bin kişi başına 220 otomobil düştüğü belirlendi. Bin kişi başına düşen 200’den fazla otomobil sayısı ile listenin başında yer alan diğer şehirler ise Antalya ve Burdur olarak kayıtlara geçti. Listenin en sonuna yerleşen şehir ise Hakkari olurken, bin kişi başına düşen otomobil sayısının sadece 8 olduğu kayıtlara geçti.

PRNet ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya incelemesinde, konuyla ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu.2018 yıllını kapsayan medya incelemesinde, otomobillerle ilgili 138 bin 269 haber yansıması tespit edildi. Medyaya yansıyan haber başlıklar incelendiğinde, motorlu kara taşıtlarının en çok kaza, vergi dilimi ve akaryakıt fiyatlarındaki artışla haber olduğu görüldü.


Hiç yorum yok: