27 Aralık 2009 Pazar

Yeni bir Türk Otomobili: ATTİLA piyasada



Büyük Hun İmparatorluğunun efsane lideri Attila’nın adı verilen yeni bir Türk otomobili Kazakistan'da piyasaya sürülmüş:

Güney Türkistan adlı blogda çıkan haber yazısında şöyle deniyor:

Tamamen Türk ruhu ile hazırlandığı belirtilen ‘Attila’ adlı otomobil, büyük imparator Atilla’nın ölümünün 1.550′nci yılına denk getirildi. Tamamen Kazak sanayinin gerçekleştirdiği Atilla, Kazakiztan’ın ilk otomobili olarak ta tarihe geçti.

1993 yılında ilk kez kendi otomobillerini yapmaya karar veren Kazaklar, 2003 yılına kadar tam 10 yıl bu projenin alt yapısını hazırladı. 2003 yılında Türk ruhuna uygun olarak tasarlanan Attila, bu yıl tamamlandı.

İlk etapta Kazakistan’da piyasa verilecek olan Atilla, daha sonra ihraç edilecek.




2007'de çıkan ilk yerli spor otomobil Etox'un haberinden sonra, Attila otomobilleri ile ilgili haber biz Türkler için oldukça anlamlı bir gurur kaynağı olacak gibi görünüyor.



Attila Kazakistan'ın web sitesine de aşağıdaki linkten erişebilirsiniz. Site içeriği şimdilik sadece Rusça dilinde mevcut gibi görünüyor.

http://www.attila.com.kz/

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kazak kardeşlerimi kutluyor ve teprik ediyorum. 2007' piyasaya çıkan ilk yerli spor otomobilimize gelen bu kardeş Attila'yı çok beğendim. Türk atlarının ince ve hassas çizgilerine sahip görünmekte.Heyacanlıyım ve büyük bir haz almaktayım. umarım uzayada Bozkurt uyduları göndeririz. İnşallah 2000 li yıllar Türk yılları olur. Selamlar. Nazım PEKER. nazimpeker@mynet.com

Adsız dedi ki...

BEN OTOMOBILIN ATILLA ISMINI TASIMASINA KARSIYIM DUSUNSENIZE ATILLAYI KACA SATTIN ?VE YA ATILLAYI NIYE SATTIN?