10 Kasım 2008 Pazartesi

Boğaz iltihabı için bitkisel tedavi yolları

Boğaz iltihapları mikrobiktir, ya da soğuk algınlığına bağlıdır. Mikrobik boğaz iltihaplarında, daha çok mikrop kırıcı, antiseptik özellikteki bitkilerle yapılmış formüller kullanılmalıdır.

Papatya ve Adaçayı


Antiseptik bitkilerin başında papatya ve adaçayı gelmektedir. İşte size bu iki harika bitki ile yapılmış bir formül:

- Bir bardak sıcak suya bir tatlı kaşığı adaçayı ve bir çay kaşığı papatya konur. Beş dakika hafif ateşte kaynatıldıktan sonra süzülür ve bal ilave edilerek sıcak sıcak içilir. Aynı uygulama sabah, öğlen, akşam olmak üzere günde üç defa tekrarlanabilir. Bu formül boğazı temizler, ateşi düşürür ve hastayı rahatlatır.

Limon



Bir başka mikrop kırıcı özelliğe sahip bitki limondur. Limon aynı zamanda C vitamini yönünden çok zengindir. Limonla yapılan gargara da boğaz iltihaplarına çok yararlıdır. Bir bardak sıcak suya bir limon sıkılır ve bir tatlı kaşığı sofra tuzu ilave edilerek karıştırılır. Elde edilen tonikle gün boyu gargara yapılırsa hem mikroplar temizlenir hem de rahatlık verir. Bir bardak sütün içine bir tatlı kaşığı adaçayı karıştırılıp kaynatılır. Elde edilen karışım balla tatlandırılıp içildiği zaman geceleri rahat bir uyku sağlar, ateşi düşürür.

- 50 gram mayasıl otu 1 litre su içinde kaynatılır. Elde edilen su ile gargara yapılır.

- 20 gram gül 1 litre suda kaynatılarak gargara yapılır.

- 100 gram meşe kabuğu 1 litre suda kaynatılır. Bu suyla gargara yapılır.

- Adaçayı ile yapılan gargara boğaz iltihaplarını giderir.

- 25 gram başparmak otu kökü çay gibi demlenerek günde birkaç fincan suyu ile gargara yapılır.

- 30 gram hatmi kökü 1 litre suda haşlanır ve tedavi için kullanılır.

1 yorum:

GO dedi ki...

Boğaz iltihabı ile ilgili ayrıca Su ve Elma Sirkesi ile Çeşitli hastalıklara karşı şifalı bitkiler gibi kaynakları tavisye ediyorum.