3 Mayıs 2010 Pazartesi

ÖSYM - YGS Sonuçları

ÖSYM YGS sonuçları açıklandı.YGS sınav sonuçları ÖSYM ile eş zamanlı olarak sitemizde de açıklandı. OSYM-ÖSYM Yaklaşık bir buçuk milyon kişinin heyecanla beklediği Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını açıkladı. YGS 2010 sonuçları puanınız kaç?

TC kimlik no ile YGS sonuç sorgula - ÖSYM YGS Sınav Puanınızı Öğrenmek için TIKLAYIN
ÖSYM YGS sonuçları açıklandı. YGS sınav sonuçları ÖSYM ile eş zamanlı olarak sitemizde de açıklandı. OSYM-ÖSYM Yaklaşık bir buçuk milyon kişinin heyecanla beklediği YGS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. YGS 2010 sonuçları puanınız kaç?

11 Nisan 2010 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (YGS) değerlendirilme çalışmaları tamamlanmış olup, sonuçlar 30 Nisan 2010 Cuma günü saat 10:00'da Yükseköğretim Kurulu toplantı salonunda basına açıklandı.



ÖSYM'nin YGS sonuç tablosu.

Sınavda 180 üzeri puan alan adaylar yarışın ikinci parkuruna soluksuz devam edecek. 180’in altında puan alan adaylar ise sınav maratonuna havlu atacak.

Sınavın detaylarını ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan saat 10:00’da basın toplantısı ile açıklayacak. Adaylar ise sonuçları 10:30’dan itibaren ÖSYM’nin internet adresinden öğrenebilecek. Beyaz Gazete olarak adaylara başarılar diliyoruz. YGS’de her bir aday için altı ayrı puan türü bulunuyor. Sınavda başarılı olabilmek için bu puan türlerinden en az birinin 140 olması gerekiyor.

Üniversitelerin lisans programlarına yerleşebilmek için gereken baraj puan ise 180. Bu puana ulaşan adaylar lisans eğitimi için 19 ve 26 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan LYS’ye hazırlanmaya devam edecek. Ayrıca bu adaylar YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek. Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar ise meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açıköğretim programlarına başvurabilecek. Beyaz Gazete olarak adaylara başarılar diliyoruz.Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına tercih edebilmek için de YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekecek.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, YGS sonuçlarına ilişkin bilgi vermek amacıyla YÖK'de basın toplantısı düzenledi. İşte Yarımağan'ın açıklamaları:

5 ADAY YERİNE BAŞKASINI SOKMAYA ÇALIŞTI

42 adayın kural dışı davranış nedneiyle sınavı iptal edildi. Salona cep telefonuyla girmeye kalktılar. 5 aday yerine başkasını sokmaya çalıştı. Bu nedenle sınavı iptal oldu. Toplamda 133 adayın sınavı iptal edildi.

14 bin 156 adayın sınavı hesaplanamadı. En az iki derste 0,5 puanı elde edemediler. 70 bin adayın puanı 140’dan küçük. 70 bin aday tercih hakkını kazanamadı. En az bir puanı 180 olan ve LYS’ye girmeye hak kazanan öğrenci sayısı 1 milyon 233 bin 585. Bu rakam beklediğimiz değerlerin biraz üzerinde.

69 KOPYA


Bilgisayarla tespit edilen kopya taramalarında 69 adayın kopyası tespit edildi. Kopya çektiği testin puanı sıfırlandı. Bu şekilde tespit edilen kopyalarda kişinin sınavı iptal edilmiyor.

Sınavdan sonra bir iki sorunun yanlış olduğu iddiaları ortaya atıldı. Sadece bir sorunun iptal edilmesi gerektiği anlaşıldı. O soru da bir matematik sorusuydu. Çift cevabı vardı. O soruya tüm la girmeye kalktılar. 5 aday yerine başkasını sokmaya çalıştı. Bu nedenle sınavı iptal oldu. Toplamda 133 adayın sınavı iptal edildi.

FEN BİLİMLERİNE ÖĞRENCİLER SOĞUK

483 aday Türkçe’de, Fen bilimlerinde 143 aday tüm srouları doğru yanıtladı. Fen bilimleri testi adayların yarıdan fazlası tarafından boş bırakmıştır. Bu daha önceki sınavlarda da ratladığımız bir durum

Eğitim sistemimiz öğrencileri Fen Bilimleri’nde yeterince bilinçlendiremiyor veya öğrencilere sevdiremiyoruz. Aynı durum matematikte de var.

TÜRKÇE TESTİ EN BAŞARILI ALAN

Puanı 140’ın üzerinde olan adaylar Meslek liseleri ve açıköğretimi tercih edebilecek. 180’in üzerinde olanlar lisans programlarını tercih edebilecek ve LYS’ye de girebilecek. Türkçe testi adayların en başarılı olduğu alan.

Bu sene adayların yüzde 45’, kız, yüzde 55’i erkekti. Kızların oranı açısından oldukça iyi bir oran. Kızların yüzde 96.47’si, erkeklerin yüzde 69.57’si 140’ı geçti. Ortalama başarıda kızlar her zaman erkeklerden daha akıllı.

Öğrenim durumuna göre sınav başarısında ise son sınıfta sınava girenlerin oranı yüzde 44. Eski mezunlardan sınava girenlerin oranı yüzde 31. Yüzde 16.92’si halen bir üniversitede okuyanlardan

Okul türlerine göre sınav başarısında öğretmen liseleri, liseler ve meslek liselerinde; Yüzde 70’i lise kökenli. Başarı düzenyleri 140’ın üzerinde olanlar yüzde 90.79

Yüzde 70.25’i meslek lisesi çıkışlı. Başarı düzeyleri lise çıkışlı adaylara göre oldukça düşük. Sınava giren her 3 adaydan biri soruların yüzde 20’sini yapamıyor.

EN BAŞARILI OKUL TÜRLERİ

En başarılı okul türleri askeri liseler, sosyal bilimler liseleri ve polis koleji. İlk 100 okul gurubu içine giren tek meslek lisesi astsubay hazırlama okulu.

EN BAŞARISIZLAR

Otelcilik ve Turzim Meslek lisesi, kız meslek lisesi, özel akşam lisesi, ticaret meslek lisesi, endüstri meslek lisesi ve akşam lisesi. Bunlar da en başarısız okul türleri.

YALOVA BİRİNCİ BATMAN İSTANBUL'UN ÖNÜNDE

6 tane YGS’nin ortalamasına göre değerlendirme yaptım. En başarılı il Yalova. 6 sınavın 5’inde en başarılı il. İkinci il Kayseri. Aydın, sonra da Karaman, Denizli, Ankara, Nevşehir, Kırşehir, Antalya, Mersin. Karadeniz’den ve Kayseri’nin doğusundan il yok, İstanbul yok. İzmir 13., İstanbul 43. Erzurum ve Batman İstanbul’un önünde. Bu dikkat çeken bir durum.

Birinci ilin puan ortalaması 242. 78. il Artvin. Puan ortalaması 218. Yani iller arasındaki puan farkı sadece 24. Bir sonraki ilimizde ise orada 10 puanlık bir fark var

SON ÜÇTEKİ İL

Şırnak, Hakkari ve Ardahan son 3’te. Bu arada bir eğitim sorunu var. Bu üç il kitleden 10 puan ayrılarak aşağıda yer alıyor.

İŞTE BİRİNCİLER

En başarılı Ayşenur Şam (Konya Meram Fen Lisesi),

Günay Yolcu (İstanbul Özel Fen Lisesi).

Bu adayların tüm puanları birbirine eşit. 3 puanları 500, iki puan türünde ikinciler, bir puan türünde de üçüncüler

Sultan Çağrı Top (İstanbul Özel Çağ Fen Lisesi)

Kemal Sarı (Adana Fen Lisesi)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

http://2013lystercihsonuclari.blogspot.com/