Dünya belirgin bir değişim yaşıyor. Belki Maya'ların 21 Aralık 2012 fenomeni ile de ilişkilendirilebilecek bu oluşumlar şuan bilmediğimiz veya farkında olmadığımız bir olay için zemin hazırlıyor olabilir. Artık biz insanlarda sık sık değişen, alışık olmadığımız hava koşullarına, sellere, ani bastıran şiddetli soğuklara karşı, neler oluyor? Hiç böyle olmamıştı gibi söylemlerle tepkiler vermeye başladık.
Gerçekten de neler oluyor dünyamıza?
Neler olabileceğine bakmadan önce gelin degişimi düşündüren olaylara bakalım.
1- MAYA KEHANETİ
Bu konuyu yazarken amacımız insanları korkutmak ve karamsarlığa sürüklemek değil, şuan pekçok bilim adamının kafasını meşgul eden bir konuyla ilgili sizlerinde haberdar olmanızı sağlamaktır. Felaket tellallığından öte, eğer bir felaket gerçekleşecekse, buna hazırlıklı olmak amaçtır. Çünkü, medeniyetimizi devam ettirmek her türlü amacın üzerindedir. Bireysel düşünmeyi bir kenara bırakıp, toplum olarak ortak değerlerimizi ön plana taşımalıyız. Bu illa bir felaket olacak diye değil, yaşam kalitemizi arttırmak ve gerçekten "torunlarımıza" yaşanabilir bir medeniyet bırakmak içinde gerekli.
Internette sörf yaparken veya bilgi ararken, ilgimi çeken veya beğendiğim siteleri favorilerime ekledim, birkaç hafta veya ay sonra tekrar ziyaret etmek istediğimde, yok sunucu hatası, yok 404 sayfa bulunamadı, yok bu alan adı süresi doldu, vs... O sitenin yerinde yeller esiyordu. Şimdi ise ZULA-Blog var. Ayak bastığım her
29 Mart 2010 Pazartesi
25 Mart 2010 Perşembe
Elektrik Şirketlerini Sorumlulukları Konusunda Bilinçlendirme
Voltaj düşüşü nedeniyle bozulan cihazların ücretini artık elektrik dağıtım şirketleri verecekmiş!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), abone şikâyetlerine ilgisiz kalan elektrik ve doğalgaz şirketlerine 350 bin lira ceza kesileceğini duyurdu. EPDK Başkanı Hasan Köktaş, vatandaşa ise şu çağrıda bulundu:"Voltaj değişiminden dolayı bozulan cihazlarınızın masrafını şirketler karşılamak zorundadır. Buna uymayan firmaları bize bildirin."
Tüketicinin Mağdur Olmaması için...
24 Mart 2010 Çarşamba
KEY Ödemeleri Sorgulama (2010)
Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesapları Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hazırlanan www.keyodemeleri.com adlı internet adresinden takip edilebilecek. Siteye 8.5 milyon kişiye ait bilgi girilecek.
T.C. Vatandaşlık numarası ile siteye girenler KEY alacağı olup olmadığını görecek.
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından, "5939 Sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Ve 7/1/2010 tarihli ve 27455 sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" hükümlerine göre tespit edilen 16 ciltten oluşan hak sahipleri listesi, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.
13 Mart 2010 Cumartesi
Operadaki Hayalet (The Phantom of the Opera)
Tüm zamanların en gerçek hayaleti
Unutulmayan edebi efsaneler bir liste haline getirildiğinde "Operadaki Hayalet" muhakkak orada yerini alacaktır. Aynen Stoker´ın "Dracula"sı, Shelley´in "Frankenstein"ı gibi "Operadaki Hayalet"de sinema sayesinde ölümsüzleşmiş daha sonra da Andrew L. Webber´in notalarıyla bir müzikal olarak efsaneleşerek sanatsal bir içerik kazanmıştır. Bütün bunlar "Operadaki Hayalet"in görünür, bilinir ve popülize edilmiş yönleridirler oysa perde arkasında kalan asıl gerçekler farklıdırlar ve en ilginci de "Operadaki Hayalet" gerçek bir öyküdür. Çünkü öykünün iki temel kahramanı olan Hayalet Eric ve soprano Christine gerçekten yaşadılar. Yazar Gaston Leroux, Christine´in aslında İsveçli bir opera şarkıcısı olan Christina olduğunu söylüyordu ama Hayalet´in kim olduğunu asla açıklamadı; "Ben onu tanıdım, gerçekti ama bir hayalet gibi yaşıyordu" diyerek sırrını öteki dünyaya götürdü.12 Mart 2010 Cuma
Tiroid Bezleri ve Guatr Hastalığı
Endokrinoloji ve metabolizma uzmanı ödüllü Profesör Doktor Metin Özata'nın Tiroid Bezleri hakkındaki yazısı
Tiroid Bezi
Tiroid bezi bir endokrin bezdir. Bunun anlamı bezin bazı hormonlar salgılaması ve bu hormonların kan dolaşımına girerek vücudun değişik organ ve dokularında etki göstermesidir.Tiroid bezi boyun ön bölümünde Adem Elması’nın altında bulunur. Bezin sağ lob ve sol lobu vardır ve bunlar istmus denen bölümle birbirine bitişik halde bulunur.Tiroid Bezi Ne yapar?
Tiroid bezi 2 tane hormon yapar ve dolaşıma salgılar. Bu hormonlardan birine tiroksin (T4), diğerine tiriiyodotironin (T3) ismi verilir. T4 hormonunda 4 tane iyod atomu, T3’de ise 3 tane iyod atomu vardır. Hücre içinde T3 hormonu etkili olduğundan T4 hücreye girmeden önce T3’e dönüşür.Tiroid Hormonlarının Görevi Nedir?
T4 ve T3 hormonları vücudumuzun metabolizmasını düzenler ve ayrıca metabolizmanın hızını kontrol ederler. Eğer çok hormon salgılanırsa metabolizma hızlanır ve hipertiroidi hastalığı gelişir. Hipertiroidi durumunda kalb hızı artarak çarpıntı şikayeti oluşurken, bağırsak hareketi artar ve ishal yapabilir. Eğer tiroid hormonu çok az salgılanırsa bu duruma hipotiroidi denir. Hipo=az, Hiper=fazla anlamına gelmektedir. Hipotiroidi oluşunca metabolizma yavaşlar, kalb hızı azalır ve barsak hareketleri azalarak kabızlık ortaya çıkar.11 Mart 2010 Perşembe
Tiroid Hastaları için Beslenme Önerileri
Tiroid ve İyot
Her tiroid hastalığında iyotlu tuz ve iyotlu besinlerin tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Halbuki bazı tiroid hastalıklarında iyotlu tuz ve iyotu bol besinler tüketmek zararlıdır. Zehirli guatr tiroidin Haşimato hastalığı ve tiroid kanserlerinde fazla iyotun zararlı olduğu son zamanlarda yapılan bir çok bilimsel araştırma ile ortaya konmuştur. Türkiye'de tiroid hastalığı olan insan sayısı yaklaşık 1.5 milyon kişidir. Bu 1.5 milyon kişinin iyottan zengin besinleri ve iyotlu tuzu tüketmemesi gerekir. Tiroid hormonu yetmezliği (hipotiroidi) olan hastalarda idrarla atılan iyot az ise iyotu fazla olan besinlerin ve iyotlu tuzun tüketilmesi gerekir. Haşimato hastalığı tiroidin papiller kanseri ve zehirli guatrı olan hastaların iyotlu tuzu kesmesi önerilir. Fazla iyotlu tuz tüketen toplumlarda tiroidin papiller kanseri (en yaygın tiroid kanseri türü) Haşimato hastalığı ve zehirli guatr daha sık görülür.Tiroid Hastaları Neler Yemeli?
Tüm tiroid hastaları için geçerli tek düze bir beslenme şekli yoktur. Tiroid hastalarının protein (et yumurta ve peynir) grubu yiyecekleri bol tüketmesi şeker (karbohidrat) grubu yiyecekleri azaltması gerekir. C vitamini folik asit ve kalsiyumu bol yiyecek ve içecekler sıklıkla kemik erimesi yaşayan tiroid hastalarında çok önemlidir. Hem tiroid hastalığı hem de tiroid ilaçları kemik erimesi yapar.Tiroid hastaları protein kaynağı olarak çeşitlilik sağlamalı, haftada en az iki kez balık tüketmeye dikkat etmeli, yine tavuk, kırmızı et, baklagiller, süt ürünlerinin yağsız olanlarını tercih etmelidir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)