26 Nisan 2010 Pazartesi

AÖF Sınav Sonuçları

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav sonuçları açıklandı.

Sınav sonucunuzu öğrenmek için aşağıdaki alana T.C. Kimlik numaranızı girebilirsiniz.

AÖF SINAV SONUÇLARI



T.C. Kimlik numarası:


Formla ilgili bir sorun yaşarsanız, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 'nin AÖF BÜRO-WEB sitesine buradan da ulaşabilir ve sınav sonucunu sorgulayabilirsiniz.

AÖF 3. Sınıf A Kitabı,

AÖF 3. Sınıf A Kitabı

AÖF 1. Sınıf C, Komisyon

AÖF 1. Sınıf C

Komisyon

300 T / AÖF 3. Sınıf Yardımcı Ders Kitabı,

300 T / AÖF 3. Sınıf Yardımcı Ders Kitabı

AÖF 1. Sınıf B Kitabı, Komisyon

AÖF 1. Sınıf B Kitabı

Komisyon

AÖF 3. Sınıf D Kitabı,

AÖF 3. Sınıf D Kitabı


Bu tür hizmetler aynı zamanda GO-Blog'un e-Devlet sayfasında derlenmiş ve listelenmiştir.

6 Nisan 2010 Salı

Karpal Tünel Sendromunu Önlemek için Egzersizler

Bilgisayar başında çok fazla çalışanların yakalandığı bir rahatsızlık olan Karpal Tünel Sendromuna (Carpal Tunnel Syndrome) yakalanmamak için omuz, boyun ve el bileği kaslarınızı çalıştıracak bir takım egzersizleri yapabilirsiniz. Bu sayede vücudunuzda gelişen ve gittikçe büyüyen sorunlarınızın bir nebze önüne geçebilir ve kondisyonunuzu korumuş olursunuz.

Egzersizin gevşemenin ve gerilmenin iki yolu var. Her kas için yaptığınız egzersizlerin alt gruplarını da yapmanız gerekiyor.

Bilek egzersizleri

Bu egzersizler Karpal Tünel Sendromunu (Carpal Tunnel Syndrome) önlemek için oldukça etkilidirler. Bu egzersizi bilgisayarınızla çalışmaya başlamadan önce yapın ve her 30 dakikada bir tekrar edin.


a) Omuzlarınızı gerin ve ellerinizi karşıya doğru kaldırarak her iki elinizi yukarı doğru kaldırın. Bu hareketi yaptığınız süre boyunca 5'e kadar sayın. Bileklerinizde bulunan tendomların gerildiğini hissedeceksiniz.

Bilgisayar Kullanımında Ergonomi

Bilgisayarınızın başında saatlerce oturanlardan mısınız? Bu sağlığınız için büyük tehlikelere ve çeşitli fiziksel problemlere yol açabilir. İşte size bu konuda bazı profesyonel tavsiyeler.

Gerek evde gerekse ofiste hayatımız bilgisayarların başında geçer oldu son yıllarda. Her şey mükemmel her şey dijital ortamda ve artı hayat daha kolay. Yerimizden kalkmadan halledebileceğimiz işlerin haddi hesabı tutulmaz oldu artık diyebiliriz. Peki sizce sürekli bilgisayar başında olmak size zarar veriyor mudur? Bir düşünün isterseniz. Eminim size yazımızda çıkaracağımız sorunların sadece onda biri aklınıza gelecektir. Eğer doğru pozisyonları yapmazsanız başınıza nice dertler açabilirsiniz. Bunun için yazımızı dikkatlice okuyun ve doğru oturuş pozisyonlarını göz hizalarını dirsek temaslarını ve bunun gibi birçok püf noktayı iyice uygulayın.

Bilgisayar masası ve çalışma alanı



Aslına bakarsanız problem bilgisayar masanızdan başlıyor. Bunun için öncelikle kendinize birkaç soru sormanız gerekiyor.